Call for Paper: Herinnering

Nederlandse Vereniging voor Criminologie Congres 2024

Data: 6 & 7 juni 2024.

Locatie: Kamerlingh Onnes-gebouw, Universiteit Leiden

Thema: 50 jaar NVC: Intergenerationele Overdracht

De NVC bestaat 50 jaar! Wij zijn daarom extra verheugd de jaarlijkse Congres aan te kondigen, dat plaats zal vinden op 6 en 7 juni 2024 aan de Universiteit Leiden. Het 50-jarig bestaan van onze vereniging biedt een uitstekende gelegenheid om na te denken over de intergenerationele overdracht van de criminologie. Welke thema’s, methoden en theorieën moeten beklijven voor volgende generaties criminologen, en wat moet beslist niet worden doorgegeven? Hoe zouden de komende vijftig jaar van de Nederlandse criminologie er uit moeten gaan zien in onderzoek en het onderwijs?

Indienen bijdrage(n) voor NVC-congres 2024

We nodigen u van harte uit om een voorstel in te dienen voor een bijdrage aan één van de parallelsessies op het congres. Hieronder wordt beschreven op welke manieren u een bijdrage kunt leveren. U kunt uw voorstel vanaf 1 februari 2024 via het platform op www.nvccongres.nl indienen. In verband met het toenemende aantal aanmeldingen verwachten wij dat sprekers beide dagen van het congres beschikbaar zijn. Verzoeken om op een bepaalde dag of bepaald tijdstip te presenteren kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Voorstellen kunnen worden ingediend tot en met 1 maart 2024.

Er zijn 4 verschillende presentatievormen mogelijk:

  1. Reguliere presentatie (ong. 12-15 minuten)
  2. Pecha Kucha presentatie (20 slides van elk 20 seconden)
  3. Themasessie (graag zowel een beschrijving van het gehele panel als een abstract voor elk individueel paper indienen; graag ook contact opnemen met Veronika Nagy: v.nagy@uu.nl)
  4. Roundtable

Abstracts zijn maximaal 250 woorden.

Voorstellen dienen door de auteurs ingediend te worden. Indien deze deel vormen van een themasessie dient men aan te geven bij welke sessie deze presentatievoorstel hoort. Aanmeldingen bevatten in ieder geval de auteursnaam, affiliatie, contact informatie en inhoudsbeschrijving. Alleen aanmeldingen in het Nederlands of Engels worden geaccepteerd. Bij selectie kijken wij naar onderwerp, volledigheid van de samenvatting, en kwaliteit van het voorstel. Alle aanmelders krijgen ten laatste eind april van ons bericht.