NVC Congres 2006

Op 23 juni 2006 heeft de Nederlandse Vereniging voor Criminologie (NVC) haar jaarlijkse congres georganiseerd. Het congres, dat plaatsvond in het sfeervolle Kamerlingh Onnes gebouw van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden, is uiteindelijk door ruim tweehonderd criminologen en andere geïnteresseerden uit Nederland en België bezocht. De plenaire ochtendlezing ‘Room with a view: internationale migratie en criminaliteit’ werd gegeven door prof. Dr. G. Engbersen.

Net als in de afgelopen drie jaar is gekozen voor een ‘marktdag’ waar veel ruimte is voor het uitwisselen van recente onderzoeksresultaten en discussie. In 27 sessies verspreid over de dag zijn uiteindelijk meer dan tachtig papers gepresenteerd. Tijdens de lunch verzorgden studenten een posterpresentatie.

De call for papers kunt u hier downloaden. De volledige congresbundel kunt u hier downloaden.

 

Willem Nagel dissertatieprijs 2006

De uitreiking van de Willem Nagel dissertatieprijs voor het beste boek op het terrein van de Nederlandstalige criminologie in de periode 2003-2005 werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Prof.dr. C.H. Brants – voorzitter van de jury – heeft deze prijs uitgereikt aan Willem Schinkel (Sociologie, Erasmus Universiteit Rotterdam) voor zijn in eigen beheer uitgegeven proefschrift Aspects of Violence. Het volledige juryrapport kunt u hier downloaden.

 

Scriptieprijs 2006

De prijs voor de beste criminologische afstudeerscriptie sinds 2003 is toegekend aan Gwen van Eijk, (Erasmus Universiteit Rotterdam), die momenteel verbonden is als AIO aan het OTB, TU Delft.