Vanwege het nog onzekere verloop van de pandemie en de vaccinaties, krijgt het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Criminologie dit jaar opnieuw de vorm van een eendaags online congres met live-sessies. Het NVC online congres vindt op vrijdag 18 juni plaats. Dit jaar willen we de aandacht richten op het thema:

Georganiseerde misdaad – Ontwikkelingen en uitdagingen

Het programma wordt hieronder weergegeven en kan hier gedownload worden; de complete congresbundel met alle samenvattingen van de presentaties kan hier gedownload worden.

Indien u een abstract heeft ingediend (als eerste auteur) heeft u zich automatisch aangemeld voor het bijwonen van de marktdag. Indien u geen bijdrage indient, maar wel de presentaties wilt bijwonen en deel wilt nemen aan discussies tijdens het online congres, dan kunt u zich nog tot en met woensdag 16 juni 2021 17.00 uur aanmelden. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@criminologie.nl. Vermeld daarbij uw naam, affiliatie, en te gebruiken e-mailadres op het online congres. U ontvangt donderdag 17 juni de nodige gegevens om aan het online-congres deel te nemen.

Tijdens het congres zal ook de jaarlijkse scriptieprijs van de NVC uitgereikt worden. De posters die de kanshebbers tijdens de uitreiking zullen presenteren kunt u ook hier downloaden: poster Eva Notte, poster Victor van Santvoord en poster Aitor Ibanez Alonso.

NVC-congres-2021-programma