Oproep aandragen nominaties voor de NVC Scriptieprijs 2024

Elk jaar reikt de Nederlandse Vereniging voor Criminologie (NVC) de scriptieprijs uit voor de beste masterscriptie binnen de criminologie. Ook dit jaar zal de scriptieprijs worden uitgereikt tijdens het jaarlijkse NVC-congres in Leiden op 6 en 7 juni 2024.

Scripties die zich onderscheiden in kwaliteit en originaliteit met een duidelijke link naar de Nederlandse criminologie komen voor de prijs in aanmerking. Dit jaar kunnen wederom maximaal twee scripties ingediend worden per universitaire opleiding én per afdeling. De afdeling kan dus maximaal twee scripties aandragen, met maximaal twee scripties per opleiding. De scripties kunnen in het Nederlands of Engels geschreven zijn en dienen in het afgelopen jaar (tussen 1 maart 2023 en 1 maart 2024) te zijn afgerond.

Graag willen we uw afdeling ook dit jaar van harte uitnodigen om een of twee voordracht(en) in te dienen. Graag ontvangen wij de scriptie(s), inclusief een abstract/samenvatting en contactgegevens van de genomineerde(n), digitaal – dus per e-mail in pdf formaat – vóór vrijdag 5 april 2024 zodat de inzendingen op tijd kunnen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Dit kan per mail verstuurd worden naar info@criminologie.nl, met Julia Houtmortels (j.houtmortels@uu.nl) in CC. We hopen van harte vanuit uw instituut een of twee inzendingen te mogen ontvangen.