Oproep tot kandidaatstelling voor: De Willem Nagelprijs 2019

De Nederlandse Vereniging voor Criminologie (NVC) looft eens per twee jaar de Willem Nagelprijs uit aan de auteur van een proefschrift dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de criminologie met werk dat excelleert in originaliteit, verbeeldingskracht, wetenschappelijk belang, toegankelijkheid en maatschappelijke relevantie.

 

De NVC-dissertatieprijs is vernoemd naar de markante literator en criminoloog Willem Nagel (1910-1983) en omvat een penning plus een geldbedrag van 1000 euro. Voor de Willem Nagelprijs 2019 komt werk in aanmerking dat in de periode tussen 1 januari 2017 en 31 december 2018 is verschenen aan een Nederlandse universiteit.

 

Hierbij worden alle promotoren verbonden aan een Nederlandse opleiding criminologie of aanverwante discipline opgeroepen om een dissertatie te nomineren. Wij verzoeken u om de genomineerde dissertatie te versturen voor 28 februari 2019 zodat de jury voldoende tijd heeft alle dissertaties te beoordelen. De prijs wordt door de jury uitgereikt op een NVC-studiemiddag in januari 2020.

 

Voorgedragen werk dient voor 28 februari 2019 in drievoud en digitaal verstuurd te worden naar de secretaris van het NVC-bestuur:

Universiteit Leiden

Rosa Koenraadt

Steenschuur 25

Postbus 9520

2300 RA Leiden

Email: r.m.koenraadt@law.leidenuniv.nl

 

Meer informatie over de voorwaarden voor deelname en het juryreglement is hier te vinden.

Voor verdere vragen kunt u terecht bij Rosa Koenraadt: r.m.koenraadt@law.leidenuniv.nl.