Victimology Summerschool 2022

Uitnodiging Victimology Summerschool 2022
Op 1 en 2 september 2022 vindt de vierde editie van de Victimology Summerschool plaats. Het thema is “Veiligheid voor slachtoffers: maatwerk in een veranderend veiligheidsklimaat”. Een actueel thema nu een veilig klimaat voor slachtoffers niet vanzelfsprekend blijkt. Denk aan de recente ophef rondom de misstanden in de sportwereld en de discussies rondom de uitbreiding van slachtofferrechten.

Victimology Summerschool
De Victimology Summerschool draait om het delen van kennis van, en nieuwe inzichten over de maatschappelijke positie van slachtoffers, slachtofferrechten en slachtofferzorg. Tijdens interactieve lezingen en workshops van inspirerende sprekers verbreden de deelnemers hun kennis, delen ervaringen en ontmoeten elkaar. Dit unieke evenement wordt georganiseerd door Slachtofferhulp Nederland, het kennisnetwerk Victimologie in Nederland (ViNe) en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Bekijk het programma van de Summerschool hier.
Praktische informatie
Datum Donderdag 1 & vrijdag 2 september 2022
Locatie
De Observant (Amersfoort)
Kosten
€ 450,- (Inclusief lunch en borrel op beide dagen & diner op dag 1)/ Studententarief: €150,-
Inschrijven voor de Summerschool kan door een mail te sturen naar academie@slachtofferhulp.nl. In het onderwerp van de mail graag vermelden ‘Inschrijving Victimology Summerschool’.

Wees er snel bij, want vol = vol. Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Wij streven naar een gemengd gezelschap van (beleids)medewerkers, wetenschappers, ketenpartners en studenten. Om in aanmerking te komen voor het studententarief, is aanmelding met het e-mailadres van de studie nodig.
Namens de organisatie,

Slachtofferhulp Nederland
Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving

Kennisnetwerk Victimologie in Nederland